23 Ιουλ 2012

Ο εξωγήινος και ο χριστιανός


Η ανάρτηση αυτή πέρα από τη σοβαρότητα του θέματος που πραγματεύεται, είναι και ολίγον σατυρική. Οι παλιοί αναγνώστες το ξέρουν αυτό αφού εδώ και πέντε χρόνια έγινε συνήθεια, πριν τις καλοκαιρινές διακοπές να σατιρίζουμε ένα θέμα με την ευκαιρία της θερινής ραστώνης.
Ποιο το θέμα φέτος;
Ας πούμε είστε από έναν άλλο πλανήτη και ενδιαφέρεστε να μάθετε τι λατρεύει περισσότερο στη ζωή του ένας άνθρωπος στη Γη.
Επαφή τρίτου τύπου… και βάλε, όταν ο εξωγήινος συνάντησε τον «άνθρωπο της πίστης».

Ο εξωγήινος, ψώνισε από σβέρκο, που λέμε. Ο άνθρωπος ήταν χριστιανός και η αφήγηση στον απέραντο κόσμο της πίστης, ειλικρινής μεν αλλά αφελής. Ειλικρινής ως προς την πίστη του και αφελής ως προς την προσέγγιση της πραγματικότητας που για τον πιστό εκφράζει την μόνη αλήθεια.
Η αφήγηση της ανάρτησης γίνεται απ’ τον αποδέκτη εξωγήινο προς έναν άλλο εξωγήινο που ενδιαφέρθηκε να μάθει το I.Q. των ανθρώπων της Γης.
Ας δούμε τι του είπε.

Είμαι σίγουρος ότι δεν με κορόιδευε. Αυτά που μου είπε τα πίστευε απόλυτα!
Το Σύμπαν, λέει, το δημιούργησε ένα ον που το λένε Θεό. Το έφτιαξε από το τίποτα. Στο κέντρο του Σύμπαντος δεν τοποθέτησε μόνο τη Γη, αλλά και τον άνθρωπο, για να εξουσιάζει τα πάντα. Πουθενά αλλού δεν δημιούργησε ζωή. Ο άνθρωπος είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του κόσμου. Τα αστέρια σαν διακόσμηση ομορφαίνουν το μεγαλειώδες δημιούργημά Του και ο άνθρωπος λατρεύει τον Δημιουργό!
Στην αρχή θεωρούσε προστατευμένους Του ένα λαό που ονόμαζε Ισραήλ. Αργότερα όμως που τον πρόδωσαν τους παράτησε και λαός του έγινε όποιος βαφτιζόταν χριστιανός. Μην με ρωτήσεις όμως σε τι θεό πιστεύει ο χριστιανός. Απ’ ότι κατάλαβα, πρέπει να είναι κάτι σαν υβρίδιο. Είναι ο αρχικός Πατέρας, αλλά είναι και Υιός. Δυο πρόσωπα σε ένα. Μαζί με αυτούς τους δυο πιστεύουν και σε ένα Πνεύμα που το θεωρούν κι αυτό κάτι σαν πρόσωπο. Όλα αυτά, σαν ένα ον, αποτελείται από την ίδια ουσία που λέγεται Τριαδικός Θεός. Είναι τρία πράγματα μαζί, όμως στην ουσία ένα και το αυτό! Ούτε κι αυτός μπορούσε να το καταλάβει καλά αυτό, αλλά λέει πως έτσι του το είπαν από τότε που ήταν μικρός και ήταν υποχρεωμένος να το πιστεύει σαν Αλήθεια μέχρι να πεθάνει. Όποιος το ακούσει αυτό και δεν το πιστέψει πάει στην Κόλαση!

Πού πάει η σκέψη σας, που πάει ο λογισμός σας!
Πριν με ρωτήσεις τι είναι η Κόλαση να σου πω τι σημαίνει χριστιανός. Είναι αυτός που πιστεύει στον Υιό. Αυτόν τον γέννησε ο Πατέρας Του, στέλνοντας το σπέρμα Του με ένα λουλούδι σε μια Ιουδαία, Ισραηλινή, δεν κατάλαβα καλά, που έμεινε έγκυος μόλις το μύρισε! Όπως λένε και οι γήινοι, κάποιες πιάνουν… και με την μυρωδιά!
Το παιδί που γεννήθηκε, σπούδασε μέσα σε Εκκλησίες από καθηγητές… παπάδες ιουδαίους και ισραηλινούς, κοινώς εβραίους που πίστευαν μόνο στον Πατέρα. Όμως διέφερε από τα άλλα παιδιά επειδή ήταν παιδί του Πατέρα - Θεού! Όταν μεγάλωσε έλεγε ιστορίες σε όποιον συναντούσε και έκανε θαύματα.
Δεν μπορώ να σου εξηγήσω πώς γίνεται ένα θαύμα, γιατί είναι το πιο τρελό πράγμα που έχω ακούσει! Για να καταλάβεις, είναι αυτό που λέμε όταν καταδικάζουμε κάτι που δεν είναι δυνατόν να γίνει. Αυτό που καταδικάζουμε σαν αντινομία δηλαδή. Λένε, αφού τους νόμους τους έκανε ο θεός, μπορεί να τους καταλύσει όποτε θέλει! Μην με ρωτήσεις αν γίνεται αυτό, όμως ο άνθρωπος αυτός φαινόταν να το πιστεύει! Λέει, δεν χρειάζεται να το δει, αρκεί που πίστευε! Αν πιστεύεις αληθινά, τότε λέει, μπορείς να κουνήσεις και βουνά ολόκληρα!
Πρόσεξε ένα θαύμα υψίστης σημασίας: Ένα κομμάτι ψωμί μπορεί να μετατραπεί σε σάρκα του θεού και παραταύτα να μοιάζει ακόμα με… ψωμί! Όποιος το τρώει παίρνει δύναμη από το θεό. Εκπληκτικό;

Αυτόν τον Υιό λοιπόν την μια μέρα τον λάτρευαν όλοι, αλλά την άλλη κανείς. Ακόμα και ένας μαθητής του, τον πρόδωσε στην πολιτική εξουσία και η τελευταία πριν τον σταυρώσει τον βασάνισε με μαστίγωμα. Πώς γίνεται αυτό, δεν ξέρω, όμως ο άνθρωπος αυτός το πίστευε ότι ένας άνθρωπος μπορεί να βασανίσει τον Δημιουργό του Σύμπαντος και ενώ το έλεγε αυτό τα μάτια του δάκρυζαν!
Τελικά ο Υιός, πέθανε στο σταυρό! Δεν άντεξε τις κακουχίες! Και όλα αυτά για να σώσει την ανθρωπότητα. Να σου πω την αλήθεια δεν μπορώ να καταλάβω, πώς αν εξευτελιστείς τόσο πολύ σώζεις έστω και έναν. Εν πάση περιπτώσει, μετά από λίγες ώρες αναστήθηκε! Δεν τον είδαν πολλοί. Δυο τρία άτομα στην αρχή και οι μαθητές του λίγο πριν… αναληφθεί στον ουρανό.

Γελάς; Τον ρώτησα κι εγώ τι σημαίνει αυτό και μου είπε ότι ήταν επιστροφή στον Πατέρα! Φυσικά χωρίς όχημα και άγνωστο με τι ταχύτητα! Έκανα ένα υπολογισμό για τις διαστάσεις του γαλαξία και συμπέρανα ότι ακόμα και με την ταχύτητα του φωτός να ταξίδευε, αν διέσχιζε τον γαλαξία κατά πλάτος ακόμα δεν πρέπει να έχει βγει από αυτόν. Μην με ρωτάς σε ποιο γαλαξία βρίσκεται ο Πατέρας. Και μόνο που είναι αχώριστος λες και είναι μια ουσία με το Πνεύμα, αρκεί για να καταλάβει κανείς ότι αυτός ο άνθρωπος δεν πρέπει να ήταν λογικός. Ούτε να υποθέσεις ότι ήταν μοναδικός. Εκατομμύρια ανθρώπων πιστεύουν στις ίδιες ανοησίες. Μάλιστα ο συνομιλητής μου ξεστόμισε και έναν πανηλίθιο όρο: Πανταχού Παρών, με τόση ευκολία λες και οι διώκτες του εβραίοι δεν μαστίγωσαν έναν άνθρωπο, αλλά το Υπερπέραν ολόκληρο!
Θα πρέπει να είναι παράλογο πλάσμα, όμως επειδή οι περισσότεροι όλα αυτά τα πιστεύουν σαν αληθινά, δεν θεωρούν τρελούς τους χριστιανούς, αλλά τους άλλους που πιστεύουν σε άλλους θεούς!
Πόσοι θεοί υπάρχουν μην ρωτάς σε κείνο τον πλανήτη. Αμέτρητοι! Και όλοι μεταξύ τους μισούνται θανάσιμα! Ακόμα και οι χριστιανοί, μεταξύ τους, αν κάποιοι αλλάξουν κάποια δεδομένα. Αυτά τα δεδομένα τα λένε δόγματα, και είναι θανάσιμο αμάρτημα να πιστεύεις, λέει, σε διαφορετικά δόγματα.
…Διαφορετικά πάς στην Κόλαση!

Ε, να σου πω και τι είναι Κόλαση.
Είναι ένας τόπος βασανιστηρίων, που όσοι δεν πιστεύουν αληθινά, όταν πεθάνουν πηγαίνουν εκεί, όπου αποκτούν ξανά το σώμα τους και οι Διάβολοι με αρχηγό το Σατανά, τους βασανίζουν αιωνίως με τα πιο φρικτά βασανιστήρια, που ποτέ δεν τελειώνουν και ο πόνος είναι αβάσταχτος.
Τώρα ξέρω τι σκέφτεσαι. Αν ο Θεός που είναι τόσο καλός, αν μπορεί να σταματήσει αυτό το κακό! Όσο και να προσπάθησα να καταλάβω, πώς το πιστεύει αυτό ο χριστιανός, να σου πω την αλήθεια, δεν κατάφερα! Από τη μια μεριά μου έλεγε ότι είναι Πανάγαθος και από την άλλη Παντοδύναμος! Αυτές οι δυο ιδιότητες είναι τόσο αντιφατικές, ειδικά μόλις αντιληφθείς ότι τον Σατανά και τους Διαβόλους ο ίδιος ο Πατέρας δημιούργησε. Τώρα θα μου πεις αν τους έχει στην υπηρεσία του δεν είναι πανάγαθος, ενώ αν όχι τότε δεν είναι παντοδύναμος!

Ένα όμως είναι σίγουρο: Ότι αυτοί οι χριστιανοί θα πρέπει να μην μπορούν να σκεφτούν καλά, από την στιγμή που με την βάφτιση, τους προγραμματίζουν να σκέφτονται έτσι. Έκτοτε, μια ζωή, με την εκπαίδευση τους κάνουν πλύση εγκεφάλου.
Α, το πιο τρελό δεν σου το είπα… Αν είσαι πιστός στα δόγματα και όλα αυτά τα πιστεύεις χωρίς να τα ερευνάς… πηγαίνεις σε ένα μέρος που το λένε Παράδεισο. Όπως και την Κόλαση, δεν ξέρω πού βρίσκεται, όμως εκεί καλοπερνάς μόλις αποκτήσεις το σώμα σου. Είσαι χορτάτος χωρίς να τρως και τα ξέρεις όλα χωρίς να χρειάζεται να μαθαίνεις. Το πιο βασικό όμως είναι ότι δεν σου καίγεται καρφάκι αν τα παιδιά σου βρίσκονται στην Κόλαση!

Τι λες για όλα αυτά;… είπε ο… Άθεος στους φίλους του!

Εσείς, αγαπητοί αναγνώστες, γιατί λέτε επέλεξα να χρησιμοποιήσω την αφήγηση ενός εξωγήινου για να περιγράψω τη θρησκεία ενός χριστιανού;

Το σύμβολο έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του ανθρώπινου πνεύματος. Από την εκπροσώπηση της δύναμης που αντιπροσωπεύει την φανταστική αντανάκλαση της ιδέας του θεού, μέχρι την τέχνη, όπου παραλλάσσεται η καλλιτεχνική εικόνα που υποτίθεται αντανακλά την πραγματικότητα. Επίσης, πρέπει να ξέρουμε ότι το σύμβολο είναι ελληνική λέξη που «αποδίδει την έννοια του συνόλου».
Ο άνθρωπος, μη μπορώντας να αποδώσει τις βαθιές έννοιες του θεού, συνήθιζε να τις κρύβει πίσω από ένα σύμβολο. Μέσω αυτών «εννοούσε» περισσότερα και απ’ όσα γνώριζε. Η αλληγορία ήταν πολύ βολική. Συνεπώς στο σύμβολο κρύβεται και μια αθροιστική «εικονική γνώση» που, στο χώρο και στην διάρκεια του χρόνου εξελίσσεται, εκφράζοντας μια εικονική πραγματικότητα που ο άνθρωπος ανέκαθεν πρόσδιδε στο θεό. Πίσω από τον συμβολισμό κρύβονται αλληγορικές έννοιες που εξάπτουν την φαντασία και εμπλουτίζουν ακόμα πιο πολύ το σύμβολο. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει αντικείμενο, φυτό ή ζώο που ο άνθρωπος δεν χρησιμοποίησε προκειμένου να συμβολίσει μια έννοια ή θεϊκή ιδιότητα δημιουργώντας μια απίστευτη θρησκευτική πολυμορφία με τοτέμ και φετίχ. Ο Φετιχισμός είναι δημιούργημα αυτής της τάσης να θεοποιούμε αντικείμενα και να αποδίδουμε σ’ αυτά υπερφυσικές δυνάμεις.
Πίσω από την λατρευτική πίστη λοιπόν βρίσκεται το σύμβολο και πρόγονος όλων των θρησκειών είναι το φετίχ και η ιεροφάνεια.

Εξωγήινος Απολογητής
Από την άλλη πάλι μέσω της αλληγορίας δεν στηρίξαμε μόνο τις επικρατούσες θρησκείες, αλλά και τις αιρέσεις. Έτσι δημιουργήθηκε αυτή η πολυποίκιλη θρησκευτική συνείδηση που μέσα στο χώρο και τον χρόνο, μόνο αν είσαι εξωγήινος σου φαίνεται παράλογη. Όμως, η δύναμη του συμβόλου είναι εκείνη που αντέστρεψε τη λογική. Το νόημα του συμβόλου δεν μπορεί κανείς να το αποκρυπτογραφήσει με τη λογική, γιατί δεν υπάρχει φόρμουλα ώστε με την αφαίρεση να κατανοήσουμε την έννοια. Στο σύμβολο, έννοια και εικόνα είναι αδιάσπαστα ενωμένα. Το ίδιο το αντικείμενο κρύβει τη «δύναμη». Όμως, όχι αντικειμενικά. Η δύναμη είναι εικονική και απατηλή. Όλα αυτά βρίσκονται ιδεαλιστικά ταυτοποιημένα στην συνείδηση του πιστού. Έξω από το χώρο και το χρόνο τα σύμβολα είναι χωρίς νόημα και λογική!
Ακριβώς στο σημείο αυτό, ο εξωγήινος, είναι ο ιδανικότερος για να κατανοήσει το παράλογο και την αντιστροφή της «λογικής»!

Στο Παράρτημα του βιβλίου μου «ΧΑΛΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ» έγραφα «Δυστυχώς, όχι μόνο σήμερα αλλά σε κάθε εποχή, ο υπνωτισμένος άνθρωπος προτιμούσε την εικόνα από το πράγμα, όπως λέει κι ο Feuerbach, «το αντίγραφο από το πρωτότυπο, την παράσταση από την πραγματικότητα, την φαινομενικότητα από το είναι, για μια απόλυτη καταστροφή ή τουλάχιστον για μία εγκληματική βεβήλωση, γιατί ό,τι είναι ιερό γι’ αυτήν είναι μονάχα αυταπάτη, όμως αυτό που είναι βέβηλο είναι η αλήθεια»! Ζώντας το όνειρο, σε μια κοινωνία του θεάματος, ο κοινός νους δεν μπορεί να αντιληφθεί αυτήν την αντιστροφή στη λογική. (σελ. 522 Εκδόσεις Ενάλιος 2010).
Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το Παράρτημα και σε μια παλαιότερη ανάρτηση «Αλλοτρίωση το σύνδρομο της διανοητικής στρέβλωσης του ανθρώπου (3ο Μέρος)».

Γι αυτό πρέπει να αντιληφθούμε ότι η άρνηση της αντικειμενικότητας έχει διαλυτικές συνέπειες, όχι μόνο για μας αλλά και για την κοινωνία γενικότερα! Δημιουργεί στην ανθρώπινη συνείδηση μια αλλοτριωμένη οπτική, διαστρεβλώνοντας τον κόσμο και την πραγματικότητα, αποξενώνοντας τον άνθρωπο από το περιβάλλον και τον κόσμο όπου ζει.
Πράγματι, πίσω από το «έκδηλο» και το «προφανές», κρύβεται ένας απατηλός κόσμος. Ένας κόσμος αλλοτριωμένος που μας καταδυναστεύει και μας χρησιμοποιεί ανατροφοδοτώντας την απάτη. Μας ενσωματώνει στο σύστημα και θέτοντας τους κανόνες του συστήματος κάνει το δρόμο της επιστροφής δύσκολη υπόθεση.

Τώρα πιστεύω ότι αντιληφθήκατε και το λόγο της ανάρτησης. Ας δέσουμε τώρα το θέμα μας και με την πρόσφατη πολιτική κατάσταση.
Λίγες μέρες πριν ψηφίσαμε και ένας στους δυο ψήφισε αυτούς που τον καταδυνάστευσαν και καθημερινά τον λήστευαν.
Είναι απίστευτο! Φτωχοί και από τα χρέη και εξαθλιωμένοι, στην ουρά με τον τραπεζίτη, για να ψηφίσουν το ίδιο κόμμα: το κόμμα που νοιάζονταν για την διάσωση των τραπεζών! Ο λαός ψήφισε τα ανδρείκελα των ξένων!
Απίστευτο;
Κι όμως αληθινό!

Όταν ζούμε χωρίς λογική, σε μια εικονική πραγματικότητα, τόσο αποξενωμένοι από τον κόσμο μας και πωρωμένοι, χωρίς να αναζητούμε την αλήθεια, χωρίς κρίση και παιδεία, αδιαφορώντας για τα κοινά και ξαφνικά να σου δίνουν την δυνατότητα να επιλέξεις, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα καθοδηγηθείς από τις προτροπές τους, από την προπαγάνδα και τα διλήμματά τους, και με κίνητρο το φόβο και τις απειλές τους να ψηφίσεις τους δυνάστες σου. Γι αυτό, αυτή την στιγμή, μόνο μια συμβουλή μπορώ να σας δώσω για το καλοκαίρι: μαζί με τις ευχές μου, να περάσετε… ονειρεμένες διακοπές στο σπίτι σας, μιας και θα αδυνατείτε να ζείτε την… χλιδή των περασμένων χρόνων!
Το είχατε συνειδητοποιήσει αυτό;
Όχι; Ε, τώρα θα το αντιληφθείτε!
Η εικονική πραγματικότητα ας γίνει συνήθεια και στις καλοκαιρινές διακοπές σας!
Προσοχή μόνο στην υπερθέρμανση του λαμπτήρα. Μπορεί να σας προκαλέσει εγκαύματα.

 Ραντεβού το Φθινόπωρο!

10 σχόλια:

nicolaos demonicos είπε...

Άντε, πρώτος για πρώτη φορά.
Μία μόνο απορία θα καταθέσω, ένεκα της οποίας τιμωτήθηκα με αποβολή δύο ημερών και επιστροφή στο σχολείο (ΣΤ΄ Δημοτικού) με την συνοδεία του πατέρα μου, ο οποίος, υποτίθεται, θα με έβαζε στον σωστό δρόμο, πράγμα το οποίον ανέλαβε η μακαρίτισσα μάνα μου διά της λουρίδας - ήταν ο τρόπος που είχε μάθει πατερόθεν-παιδιόθεν να πείθη.
Η απορία:
Γιατί ο σατανάς βασανίζει στα καζάνια της κολάσεως εκείνους οι οποίοι αμαρτάνουν καθ' οιονδήποτε τρόπο, εκείνους δηλαδή οι οποίοι παραβαίνουν τις εντολές του θεού, δηλονότι του ΘΑΝΑΣΙΜΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ του;
Διότι η λογική των πραγμάτων λέγει ότι να τους αμείβη πρέπει μάλλον και όχι να τους τιμωρή.
Τι στην ευχή... συνεταιράκι και αβανταδόρος του πανάγαθου και παντοδύναμου παντογνώστη είναι ο σατανοδιαβολάκος;
Καλά να περάσης, Άθεε.
Καλά να περάσουν και όλοι, φίλοι και μη του ιστολογίου, όσοι θα εγκαταλείψουν το κλεινόν άστυ αυτές τις ημέρες.

Άθεος είπε...

Πολύ σωστή η επισήμανση demonicos. Αν υπήρχε λογική στις θρησκείες δεν θα υπήρχαν τέτοια ευτράπελα. Όμως, τα χρόνια εκείνα που δημιουργούσαν τους μύθους αυτούς, το παράλογο της πίστης ήταν αρκετό για τους αφελείς προγόνους μας! Σήμερα τα καμώματα της νύχτας, τα βλέπει η μέρα και γελά! Πού να δεις και την επόμενη ανάρτηση! Θα πέσει γέλιο χοντρό, λέμε!
Καλά να περνάς κι εσύ όπου και να βρίσκεσαι!

Dyer είπε...

Έτσι όπως το γράφεις demonicos για δήμιος μου κάνει ο σατανάς, εκτελεστής των ποινών των αμαρτωλών, συνεταίροι!
Υπάρχει όμως και η εκδοχή ότι μας λένε ψέματα για φωτιές και καζάνια που βράζουν οι ψυχές, αλλά στη «πραγματικότητα» οι φωτιές και τα καζάνια είναι για να αποστάζουν τσίπουρο. Μάλιστα κάποιοι λένε ότι ο παράδεισος των μουσουλμάνων ωχριά μπάστα στη κόλαση που έχουμε εμείς οι χριστιανοί. SEX & DRUGS & ROCK & ROLL!!!
Άμα σε πάρει ο διάβολος την έκανες!
Η αλήθεια είναι ότι αν έρθουν οι εξωγήινοι φίλε Άθεε θα κουφαθούν από τους πιστούς στις διάφορες θρησκείες. Όμως επειδή όπως είπαμε παλαιοτέρα, δεν είναι τόσο απλό να συναντηθούμε, γι’ αυτο δεν κινδυνεύουμε να ρεζιλευτούμε στο σύμπαν!
Καλές διακοπές σ’ όλους.

Άθεος είπε...

Έτσι ακριβώς είναι Dyer. Όπως γράφω στην ανάρτηση «αν τους έχει στην υπηρεσία του δεν είναι πανάγαθος, ενώ αν όχι τότε δεν είναι παντοδύναμος!»
Για παράδειγμα, αν στον παράδεισο πάνε μόνο αναμάρτητοι, μάλλον αυτός θα είναι άδειος, αφού και οι ίδιοι λένε ότι ουδείς αναμάρτητος. Όμως αν οι κακοί συγχωρούνται τότε στον παράδεισο θα βρίθουν οι κακοί!
Καλές διακοπές να έχουμε και όσο μπορούμε να τις έχουμε… αφού όπου να ‘ναι έρχεται η συντέλεια της χρεοκοπίας. Λες να το κάνουν στις 21 Δεκέμβρη;

nicolaos demonicos είπε...

Μια και κατά τα φαινόμενα όλοι είναι στις εξοχές τους (και δεν υπονοώ κάτι), να το πω. Παλιό είναι μεν, καλό δε. Αφορμή ο σχολιασμός σου, Άθεε, στο του Dyer.
Ο τύπος απολύτως αναμάρτητος χτυπά την πόρτα του παραδείσου. Φυσικά του ανοίγει ο άγιος Πέτρος –ποιος άλλος–, ο πλέον αμαρτωλός εκ των μαθητών του ιού (ουπς! που λεν οι υπερατλαντικοί φίλοι μας) του μεγαλοδύναμου και πολυπροδότης του.
– Έλα, πέρασε, και σε περιμέναμε.
Του εξηγεί τους κανόνες και ο τύπος αρχίζει το περιδιάβασμα. Μία, δύο, τρεις... επτά ημέρες κι έχει αρχίσει να βαριέται. Τι να πη άλλο με τους δύο συγκατοίκους που βρίσκονται εκεί... ό,τι είχαν να πουν τα είπαν τις πρώτες ημέρες. Μοναξιά, ανία. Μια και δυο πάει στον κλειδούχο.
– Τι γίνεται, άγιε Πέτρο... δεν περνάει η ώρα.
– Και τι να σου κάνω εγώ;
– Δεν υπάρχει τίποτε πιο διασκεδαστικό εδώ;
– Εδώ; Όχι... αλλά υπάρχει στην κόλαση.
– Στην κόλαση;
– Ναι... αν θέλης, να σου δώσω μία διανυκτέρευση...
– Γίνεται;
– Ε, πώς... για να στο λέω!
– Εντάξει... δώσε μου μία, να δω τι παίζει κι εκεί.
Την παίρνει και πριν τα μεσάνυχτα τραβάει για το διπλανό μαγαζί. Δείχνει την άδεια και περνάει μέσα. Με το που μπαίνει, τι να δη. Μπαρ από δω, μπαράκια από κει, ροκ σκηνές πιο κάτω, χέβι μέταλ γκρουπ απέναντι, μπουζούκια παραπέρα, ορχήστρες κάθε είδους... τρελάθηκε. Οι μουσικές στο φουλ, τα ποτά, υγρά και στεγνά, να δίνουν και να παίρνουν, τα έπαιξε.
Χαράματα, όντας στο τσακίρ κέφι, επιστρέφει στον παράδεισο.
– Πώς σου φάνηκε; τον ρωτάει ο άγιος Πέτρος.
– Τι να σου λέω και τι να μου λες... χαμός! Χοροί, μουσικές, ποτά, γλέντια, μπουζούκια, ορχήστρες όλων των ειδών να δουν τα μάτια σου! Δεν καταλαβαίνεις πότε περνά η ώρα... απίθανα! Ενώ εδώ, άγιε...
– Και τι θέλεις, ρε παλιομαλάκα; Να φέρω ορχήστρες για τρία άτομα;

Dyer, μπορεί να σου φάνηκε σαν δήμιος-εκτελεστής των ποινών που επιβάλλει ο πανάγαθος, πλην μεγαλοδύναμος και μεγαλοδύναμος (ή δεν είναι μεγαλοδύναμος και ο σατανάκος, αφού ο μεγαλοδύναμος ίσαμε να του κάνη αέρα στα ούμπαλα δύναται;) συνιστούν το κλασσικό δίδυμο του κακού και πιο κακού μπάτσου. Διότι αν υπήρχαν, απ' το κακό στο χειρότερο θα ήταν η ιστορία.
Βρ΄σε ρύζι, χέσε μέσα, πιάσ' τ' αυγό και κούρεφ' το... διλέγει ο καθένας και παίρνει.
Καλά να είσαστε, από τα 1.150 στην περιοχή της καφέ αρκούδας.

Άθεος είπε...

Όπως λέμε demonicos, παλιό, αλλά καλό! Να είσαι καλά και καλές διακοπές στη ζώνη της καφέ αρκούδας!
Πρόσεχε μόνο μην πας για σαφάρι... για να σου θυμίσω εκείνο το ανέκδοτο που έγραφα στον Ορθόδοξο!

nicolaos demonicos είπε...

Μπα, Άθεε, δεν νομίζω πως υπάρχει τέτοιος κίνδυνος. Στην ηλικιακοσωματική κατάστασή μου ούτε η αρκούδα θα γούσταρε αλλά ούτε κι εγώ, αφ' ου ο ιερός προστάτης μου με εγκατέλειψε παντελώς και εξ αδιαιρέτου εδώ και μία πενταετία.
Εψές είχαμε την παρουσίαση ενός βιβλίου στο οποίο καταγράφεται η ιστορία του χωριού από την πτώση του ελληνικώτατου (εσύ βάλε τα θαυμαστικά, όσα θες) «Βυζαντίου» μέχρι σήμερα.
Εκεί να δης τις γλώσσες πανεπιστημιακών (του Αριστοτελείου) δασκάλων (κι εδώ επίσης όσα θες) να περιδιαβαίνουν στον χρόνο και τον χώρο σεινάμενες και κουνάμενες αριστερά, δεξιά, κάτω και πάνω - ιδιαιτέρως προς τα πάνω και τους επί Γης εκπροσώπους του.
Τι για προσφορά στους εθνικούς αγώνες, στην Παιδεία (κρυφό σχολειό και τα ρέστα), τι στην διατήρηση της ελληνικότητας των κατοίκων. Χωρίς αυτούς τους εκπροσώπους και την δράση τους σήμερα θα ήμασταν μουσουλμάνοι, όσον αφορά στο θρήσκευμα (τέτοια συμφορά θα μας είχεν εύρει), Τούρκοι κάνε «Βούργαροι» κατά την εθνικότητα... άσ’ τα σου λέω, γλυτώσαμε στο τσακ χάριν των ρασοφόρων.
Κι εσύ πας και βάζεις κατά των ανωτέρω (είδες διαφορά η εικόνα από τον ήχο;) σωτήρων του ελληνισμού. Ε, ρε, κόλαση που σε περιμένει!
Άντε και καλή συνέχεια σε ό,τι κάνεις (εργασία ή διακοπές).

Άθεος είπε...

Demonicos, δεδομένου ότι σου γράφω στις 15 Αυγούστου, ελπίζω σε ένα θαύμα της Μεγαλόχαρης, ώστε να αποκατασταθεί κάθε βλάβη του προστάτη, ώστε να φοβηθούν ακόμα και οι αρκούδες!
Όσο για τα περί Βυζαντίου, δεν θέλω να ακούσω άλλα. Στο τσακ ανθίσταμαι στην κνίδωση των σπυριών που χάρη της ηλιοφάνειας και της ηλιοθεραπείας αποφεύγω να βγάζω τους θερινούς μήνες!
Σου εύχομαι ατσάλινα νεύρα, ώστε να υποστείς όλη την νοητική και πνευματική ταλαιπωρία στο άκουσμα των πιο ξέφρενων αναληθειών που μόνο απατεώνες του πνεύματος μπορούν να χειρίζονται χωρίς να ντρέπονται.
Καλή συνέχεια σε ό,τι εποικοδομητικό κάνεις κι εσύ, ακόμα κι αν δεν κάνεις τίποτα, δηλαδή καλή συνέχεια στις διακοπές σου!

someone είπε...

Συγγνώμη που σχολιάζω τόσο αργά.Όποιος έχει όρεξη ας διαβάσει.Ο σατανάς βασανίζει στα"καζάνια της κολάσεως"αυτούς που ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΙΩΝΟΥΝ επειδή παρέβηκαν τις εντολές του Χριστού και όχι απλά τους παραβάτες.Επίσης πρέπει να επισημανθεί ότι ο Πατέρας μας θέλει το κάθε παιδί του να είναι ευτυχισμένο στη μεταθάνατο ζωή ζώντας κοντά του.Ο σατανάς στερεί την ευτυχία στους νεκρούς και εμποδίζει την πραγματοποίηση της επιθυμίας του θανάσιμου εχθρού του.Ξέρω ότι δεν είμαι ο κατάλληλος για να δώσει απάντηση στα ερωτήματά σας λόγω της σχετικά μικρής μου ηλικίας και λόγω του ότι πριν λίγο καιρό ξύπνησα κι εγώ από το λήθαργο που λέγεται αθεϊα.Σας παρακαλώ απευθύνετε τις ερωτήσεις σας σε κάποιον πνευματικό και πρόθυμα θα σας λύσει τις αποροίες σας,διαβάστε τη βίβλο μόνοι σας και προσπαθήστε να μην είστε προδιατεθημένοι.Ως ανοιχτόμυαλοι και σώφρονες που λέτε ότι είστε οφείλετε να δώσετε μία ευκαιρία στο λόγο του θεού.Και κάτι τελευταίο.Δε μου αρέσει να δίνω συμβουλές καθώς δεν είμαι ανώτερος από κανέναν,ούτε πιο σοφος.Να ξέρετε όμως ότι ο Πατέρας δεν κρύβεται και κάνει προσπάθειες να προσελκύσει τα παιδιά του ώστε να τον δουν.Συνήθως τα παιδιά όμως κλείνουν τα μάτια τους αρνούμενα να τον αντικρίσουν.Τα λόγια αυτά τα γράφει ένας πρώην άθεος του οποίου η ζωή άλλαξε για πάντα όταν ήρθε σε επαφή με την απέραντη αγάπη και καλοσύνη του θεού,οπότε ίσως αξίζει να ψάξετε το θέμα λίγο παραπάνω.Αν διάβασε κανείς τα λόγια αυτά ενός "προκατειλημμένου χριστιανού"τον ευχαριστώ θερμά και ελπίζω να επωφελήθηκε.Ο θεός μαζί σας!

Άθεος είπε...

Φίλε someone σε καλωσορίζω στο blog. Κατανοώ την επιθυμία σου να ισχυρισθείς την πίστη σου, όπως εσύ θεωρείς καλύτερα, όμως μια φράση σου επέτρεψέ με να την θεωρήσω ύποπτη παραπλάνησης. Κι αυτή αφορά την φράση σου σχετικά με την μικρή σου ηλικία, όταν παράλληλα ισχυρίζεσαι ότι... πριν λίγο καιρό ξύπνησες από το λήθαργο που λέγεται αθεΐα. Δηλαδή πόσο χρονών ήσουν άθεος και όντας μικρός επέστρεψες πάλι στην πίστη...
Σχετικά με το σχόλιό σου πρέπει να ξέρεις ότι όποιος παραβαίνει τις εντολές του Χριστού, σύμφωνα με τη θρησκεία σου λέγεται παραβάτης. Μου είναι απίθανο να πιστέψω ότι ο δημιουργός του Σύμπαντος νοιάζεται αν εσύ κάνεις λάγνες σκέψεις ή αμαρτάνεις στο δόγμα που κάποιοι άνθρωποι σε κάποια Σύνοδο αποφάσισαν ότι έτσι παραβαίνεις τον νόμο. Γιατί φίλε μου αυτά τα δημιουργήματα (οι πιστοί ντε) να ζουν με το φόβο της Κόλασης όταν κανέναν συνάνθρωπό τους δεν ενόχλησαν...; Όσο για τις άλλες παραβάσεις, έχουμε τους νόμους. Πάλι δεν έχουμε ανάγκη τη θρησκεία για την ηθική. Πού λοιπόν έχουμε ανάγκη το θεό; Πουθενά φίλε μου. Ηρέμησε και νιώσε την αθεΐα μέσα σου και θα γίνεις άλλος άνθρωπος. Πιο ηθικός, πιό έντιμος απέναντι όχι μόνο στους άλλους αλλά και απέναντι στον εαυτό σου. Νιώσε λοιπόν την αγάπη του Ανθρώπου και διώξε τις ανύπαρκτες οντότητες που σε βασανίζουν άδικα!

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ανθολογία 5 διηγημάτων Ε.Φ. (2019 σελ. 204) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (2014 σελ. 306) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
ΧΑΛΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ (2010 δοκίμιο 608 σελίδες) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ (1998 μυθιστόρημα 348 σελίδες) Εξαντλημένο. Λίγα κομμάτια μόνο στο βιβλιοπωλείο "Βιβλιοχαμός" Μαυροκορδάτου 7 Αθήνα σε προσιτή τιμή. Τηλέφωνο 2103824629

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ

1. Οι θρησκείες, το είπαμε πολλές φορές, δεν ενώνουν τους ανθρώπους. Τους χωρίζουν.

Λαίλαπα για την ανθρωπότητα οι θρησκείες, δηλητηριάζουν τη ζωή!

Όπως έλεγε και ο Βολτέρος «Εκείνοι που μπορούν να σε κάνουν να πιστέψεις σε ανοησίες, μπορούν να σε κάνουν να διαπράξεις και εγκλήματα»!

2. Διαβάστε στο άλλο blog Τετραφάρμακος, το επίκαιρο άρθρο Υπάρχει ζωή πριν το θάνατο;


3. Στο έτερο blog «Ας φιλοσοφήσουμε για τη φιλία» αναρτήθηκε νέο θέμα «Για τη φιλία και τη ζωή σύμφωνα με τον Επίκουρο»

4. Πρόσκληση για δράση: αιτήσεις κατάργησης προσευχής και θρησκευτικών συμβόλων στα σχολεία

5. Να και μια είδηση που ενδιαφέρει: Παιδική κατασκήνωση για...άθεους

Επιτέλους υπάρχει επίθεση στην οπισθοδρόμηση!

6. Αντικαταστήστε άχρηστες θρησκευτικές γιορτές με ουσιαστικές γιορτές που εξυψώνουν τον άνθρωπο και την αλήθεια!

Απολαύστε το Children of Evolution και την «Ημέρα της Εξέλιξης» σαν μια πιθανή γιορτή που δεν θα αργήσει να γιορταστεί απ’ όλους μας!

7. Επίσης μην ξεχάσετε κι αυτό: Is This The Real Thing


Σχολιάστε το blog στο σύνολό του

Σχολιάστε το blog στο σύνολό του
Κάντε κριτική, πέστε τη γνώμη σας. Πείτε τη γνώμη σας άφοβα, ελεύθερα, ξάστερα!
Λόγω μεγάλου αριθμού σχολιαστών, παρακαλώ στο τέλος των σχολίων επιλέξτε Νεώτερο ή πατήστε εδώ.





Χριστιανικοί Βανδαλισμοί

Δείτε το λογοκριμένο κομμάτι της ταινίας του Κώστα Γαβρά για τους βανδαλισμούς των Χριστιανών επί της Ζωοφόρου του Παρθενώνα ΕΔΩ.

Ντοκιμαντέρ του Bill Maher Religulous 1 έως 11 με ελληνικούς υπότιτλους

Δείτε το Ντοκιμαντέρ του Bill Maher με ελληνικούς υπότιτλους. Αν δεν εμφανίζονται υπότιτλοι, πατάτε το άσπρο τρίγωνο κάτω δεξιά ενώ παίζει το video και στην στήλη που εμφανίζεται ενεργοποιείτε τους υπότιτλους πατώντας το κουμπί CC. Καλή διασκέδαση. Religulous 1 Religulous 2 Religulous 3 Religulous 4 Religulous 5 Religulous 6 Religulous 7 Religulous 8 Religulous 9 Religulous 10 Religulous 11 …και μια μικρή συνέντευξη του Richard Dawkins στον Bill Maher για όλα

Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ - Richard Dawkins

Παρακολουθήστε τις βλαβερές συνέπειες της θρησκείας μέσα από πέντε μικρά video του Richard Dawkins (μέσω paratiritis7's Channel) Αν δεν εμφανίζονται οι ελληνικοί υπότιτλοι ενεργοποιήστε τους με το κουμπί στη δεξιά κάτω πλευρά της οθόνης. Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ video: 1-5